Gotowanie w terenie ;)

Gotowanie, pieczenie, grillowanie, duszenie na patelni i tak dalej. Jakiego sprzętu używać, jak go wykorzystywać, jak zrobić zapas paliwa do kuchenki.
Awatar użytkownika
lenny4589
Posty: 133
Rejestracja: 03.05.2016, 19:26
Lokalizacja: janowski

Gotowanie w terenie ;)

Post autor: lenny4589 » 19.05.2016, 15:29

Witam was wszystkich :)
Kuchnia polowa co lubicie przyrządzać do jedzenia w terenie :?: Z czego się składają i do jakiego składnika przywiązujecie największą uwagę. A co gotujecie jak jesteście sami, albo do większą grupę osób.
Jaki był by wasz jadłospis w czasie zimy i lata, przykładowo że jedziemy na biwak 3 dniowy i jedziemy samochodem :?:
djans
Posty: 326
Rejestracja: 03.05.2016, 20:58
Lokalizacja: Wrocek

Re: Gotowanie w terenie ;)

Post autor: djans » 19.05.2016, 21:49

Jak lato, to tatar z lipienia i raki z popiołu, jak zima, to ucha z jazgarzy, pomiędzy - ryba z cynfolii.

Jak duży biwak stacjonarny i jest sens targać patelnię, to ryba smażona - kiedyś przez całe dwa tygodnie pod namiotami na każdy posiłek miałem smażone płocie, albo smażone leszcze.

Drwa do lasu się nie wozi ;) Ewentualnie ziemniaki do pieczenia, jak nie ma raków ;p
Odpowiedz