"Konserwacja" ryżu,marakonu, itp.

jaszczurka
Posty: 11
Rejestracja: 07.06.2016, 18:54

Re: "Konserwacja" ryżu,marakonu, itp.

Post autor: jaszczurka » 31.10.2016, 21:26

Wydaje mi się, że zamiast pochłaniać wilgoć można by do butelki po wsypaniu produktu wtłoczyć ditlenek węgla.
djans
Posty: 326
Rejestracja: 03.05.2016, 20:58
Lokalizacja: Wrocek

Re: "Konserwacja" ryżu,marakonu, itp.

Post autor: djans » 31.10.2016, 23:24

jaszczurka pisze:wtłoczyć ditlenek węgla.
W celu?
ShRon
Posty: 1
Rejestracja: 25.02.2020, 21:01

Re: "Konserwacja" ryżu,marakonu, itp.

Post autor: ShRon » 25.02.2020, 21:06

djans pisze:
31.10.2016, 23:24
jaszczurka pisze:wtłoczyć ditlenek węgla.
W celu?
Dwutlenek węgla jako cięższy gaz wypiera tlen (alternatywnie można stosować argon lub azot).
Jest to rozwiązanie dobre, ale niestety na krótki okres i nie zmniejsza wilgotności.
Odpowiedz