Konserwa ze sklepu to składnica chemiczna. Reakcji i interakcji poszczególnych składników nawet noblista z dziedziny chemii nie przewidzi. Jedno jest pewne: po takiej obróbce zajdzie ich sporo.
Jeżeli jesteś pewien, że będzie jak z bigosem to wrzuć wiosną jakąś mielonkę do auta i zjedz jesienią. Jak opiszesz jak było to miałeś rację. Jak nie to moje na wierzchu
Racje żywnościowe do Car EDC
Re: Racje żywnościowe do Car EDC
Bart ta składnica pozwoli ci zjeść tą konerwę za 5 lat m nie grymaś.
to lepsze niż wpierd ... padliny
to lepsze niż wpierd ... padliny
Nie możesz uratować planety, ale możesz zadbać o rodzinę i siebie.
Re: Racje żywnościowe do Car EDC
Dlatego ja do zapasów stosuję tylko konserwy sterylizowane, bez konserwantów.*Bart pisze:Konserwa ze sklepu to składnica chemiczna.
Challenge accepted. Wrzucę teraz jakieś dwie różnych producentów i przetestuję za rok.Bart pisze:Jeżeli jesteś pewien, że będzie jak z bigosem to wrzuć wiosną jakąś mielonkę do auta i zjedz jesienią.
* - puszki wyłożone są cieniutką warstewką folii, z tej folii do konserwy przenikać będą substancje chemiczne, np. BPA, co oczywiście zdrowe nie jest. Jednak jest to równie niezdrowe, co przechowywanie wody w PET przy skokach temperatur, nalewanie ciepłej wody do PET, podgrzewanie konserw w puszkach, etc. Należy unikać regularnego spożywania, ale jednorazowe nie zabije.